la politique de confidentialité

Päivitetty: 11 tammikuu 2012

Disney Club Penguin ("Club Penguin") on Disney Online Studios Canada Inc.:in (aikaisemmin tunnettu nimellä Club Penguin Entertainment Inc.), joka toimii osoitteessa 500-1628 Dickson Avenue, Kelowna, British Columbia, Kanada VIY 9X1, ylläpitämä ja tarjoama sivusto. Tämä yksityisyyssuoja koskee Club Penguinin keräämiä tietoja.

Olemme sitoutuneet tarjoamaan hauskan, viihdyttävän ja turvallisen sivuston kaikenikäisille.  Olemme sitoutuneet suojaamaan kaikki henkilökohtaiset tiedot, joita kerätään Club Penguin -sivustolla.  Takaamme, että Yksityisyyssuojamme ja tietosuojakäytännömme noudattavat ns.COPPA-lakia (Children's Online Privacy Protection Act), soveltuvaa Euroopan Unionin tietosuojalainsäädäntöä, Kanadan liittovaltion ja osavaltioiden yksityisyyssuojaa koskevaa lainsäädäntöä, muita sovellettavia tietosuojaa koskevia lakeja ja kaikkea muuta soveltuvaa lainsäädäntöä.

Varmistaaksemme miellyttävän verkkokokemuksen vierailijoille, kuvaamme tässä yksityisyyssuojassa Club Penguin -sivuston (www.clubpenguin.com) tietosuojakäytännön, esimerkiksi sen, miten keräämme, käytämme ja luovutamme henkilötietoja.

TRUSTe Children privacy certification

  1. Tiedot, joita keräämme

    Vaadimme vanhempien suostumuksen, jos alaikäinen haluaa rekisteröityä.  Kuten kuvattu tässä yksityisyyssuojassa, me keräämme suoraan rekisteröinnin yhteydessä alaikäisen käyttäjän vanhempien sähköpostiosoitteen, käyttäjän tilin nimen ja salasanan. Kun Club Penguinin alaikäinen jäsen anoo maksullista jäsenyyttä, saatamme kerätä lisäksi henkilökohtaisesti tunnistettavia tietoja ("PII") rekisteröityjän vanhemmista. PII-tiedot, joita voidaan kerätä tuolloin, ovat vanhemman täydellinen nimi, sähköpostiosoite ja luottokortin (tai muun maksutavan) laskutustiedot sekä postiosoite. Club Penguin -sivusto ei edellytä alaikäisen käyttäjän antavan verkkotoimintoihin osallistumiseksi henkilökohtaisempaa tietoa, kuin on kohtuudella tarpeen kyseessä olevaan toimintaan.

    Club Penguin -sivusto edellyttää alaikäisten käyttäjien antavan vanhemman voimassaolevan sähköpostiosoitteen voidakseen rekisteröityä sivustolle ja osallistuakseen Club Penguinin virtuaaliseen maailmaan, pelatakseen pelejä ja katsoakseen sisältöä. Käytämme vanhemman sähköpostiosoitetta lähettääksemme vanhemmalle viestin, jolla voidaan aktivoida Club Penguin -tili, ilmoittaaksemme tietosuojakäytännöistämme ja lähettääksemme vanhemmalle viestin joko vanhemman tai alaikäisen käyttäjän Club Penguin -tileistä tai verkkosivustomme ominaisuuksista mukaan lukien vanhemmalle määräajoin lähetettävän Club Penguin -uutiskirjeen ja muita tässä yksityisyyssuojassa kuvattuja tarkoituksia varten lähetettäviä tietoja. Kyseinen sähköpostiosoite vastaa tilin käyttäjätunnusta.  Vanhemman etukäteen antamalla suostumuksella voimme myös käyttää tätä sähköpostiosoitetta lähettääksemme vanhemmalle markkinointimateriaalia Club Penguinilta ja/tai Walt Disney -ryhmän tuotteista ja palveluista. Vanhempi voi milloin tahansa peruuttaa suostumuksensa markkinointimateriaalin vastaanottamiseen Club Penguinilta ja/tai Walt Disney -ryhmältä ottamalla yhteyttä asiakastukeen osoitteessa support@clubpenguin.com ja kieltäytyä kaikista Club Penguinin ja/tai Walt Disney -ryhmän markkinointiviesteistä napsauttamalla näiden viestien tilauksenpoistolinkkejä.

    Saatamme myös pyytää käyttäjätunnuksen ja sähköpostiosoitteen, kun käyttäjä lähettää lomakkeen Club Penguins -sivuston "Ota yhteyttä" -osion kautta voidaksemme vastata kyselyyn.  Sähköpostiosoitteen keräämisen ainoana tarkoituksena on vastata suoraan yhden kerran tiettyyn kyselyyn.

    Joissakin verkkotoiminnoissamme - kuten äänestykset, tutkimukset, pelit tai sisältö - pyydämme käyttäjiä antamaan tietoja, jotka eivät ole henkilökohtaisia, kuten kotimaa tai käyttäjän lempiväri. Me annamme käyttäjille myös mahdollisuuden lähettää pikaviestejä verkossa sivuston kautta, mutta toimimme niin, että käyttäjät eivät voi viestittää henkilökohtaisia tietojaan tämän keskustelutoiminnon kautta. Näihin toimenpiteisiin kuuluvat suodattimet ja henkilömoderaattorit. Jos kuitenkin käytät keskustelutoimintoa tällä sivustolla ja paljastat henkilökohtaisia tietoja, sinun tulee olla tietoinen, että kyseisiä tietoja voidaan lukea, kerätä tai käyttää muiden toimesta. Suosittelemme, että et paljasta henkilökohtaisia tietoja (kuten oikeaa nimeä, sähköpostiosoitetta, puhelinnumeroa) käyttäjästä tai kenestäkään kolmannesta osapuolesta keskusteluissa, me emme ole vastuussa niistä henkilökohtaisesti tunnistettavista tiedoista, joita lähetät julkisille foorumeille. Lopuksi voimme tarjota blogeja tai muita julkisia foorumeita (määritelty sivustoa koskevissa käyttöehdoissa ("Käyttöehdot")), sekä muita ominaisuuksia, joiden perusteella saatat lähettää meille materiaalia (määritelty käyttöehdoissa), mutta ryhdymme toimiin, mukaan lukien moderointi, jotta käyttäjät eivät voi viestittää henkilökohtaisia tietoja näillä julkisilla foorumeilla. Jos käytät julkista foorumia tällä sivustolla ja paljastat henkilökohtaisia tietoja, sinun tulee olla tietoinen, että kyseisiä tietoja voidaan lukea, kerätä tai käyttää muiden toimesta.  Me emme ole vastuussa niistä henkilökohtaisesti tunnistettavista tiedoista, joita lähetät julkisille foorumeille.

    Kun kävijät tulevat sivustollemme, voimme lisäksi passiivisesti kerätä tiettyjä ei-henkilökohtaisia tietokonetietoja, joihin kuuluu tietokoneen käyttöjärjestelmä (esim. Windows XP tai Mac OS), käyttäjän IP-osoite, käytetty verkkoselain (esim. Firefox, Internet Explorer), kuinka usein henkilöt vierailevat sivustomme eri osissa ja tietoja Internet-palveluntarjoajasta tehdäksemme sivustostamme mielenkiintoisemman ja hyödyllisemmän sinulle ja eri tarkoituksiin liittyvälle liiketoiminnallemme. Me saatamme, tai sopimuskumppanimme saattavat meidän puolestamme, kerätä edellä mainittuja ei-henkilökohtaisia tietoja käyttämällä ohjelmistoteknologioita, joita ovat esimerkiksi yksilölliset tunnisteet tai "evästeet". Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, joita lähetämme vierailijoiden selaimiin tallentaaksemme heidän mieltymyksensä. Voit valita haluatko tietokoneesi varoittavan sinua aina, kun eväste lähetetään, tai voit halutessasi ottaa käyttöön/poistaa käytöstä kaikki evästeet. Voit tehdä näin selaimen (kuten Firefox tai Internet Explorer) asetusten kautta.  Huomioi, että useimmat selaimet on asetettu automaattisesti hyväksymään evästeet. Jokainen selain on hieman erilainen, joten katso selaimesi Ohje-valikosta oikea tapa muuttaa evästeet. Jos poistat evästeet käytöstä, et voi käyttää monia ominaisuuksia, joiden avulla verkkokokemus olisi sujuvampi, ja jotkin palvelut eivät välttämättä toimi oikein.

    Lopuksi me keräämme taloudellisia tietoja, kuten esitetty tämän yksityisyyssuojan kohdassa 5.  Käytämme tätä taloudellista tietoa Club Penguinin maksujen käsittelyyn ja petoksen estämistarkoituksiin. Taloudelliset tiedot, jotka annat jäsenmaksua varten, eivät tallennu Club Penguinin toimesta, mutta sen sijaan meidän puolestamme toimivan, maksujen käsittelystä vastaavan yrityksen on säilytettävä ne Club Penguinille tekemiäsi luottokorttimaksuja varten ja petosten ehkäisemiseksi.

    Jos henkilökohtaisia tietoja ei ole toimitettu meille, Club Penguinin ei tarvitse myöntää Club Penguin -jäsenyyttä eikä se välttämättä pysty tarjoamaan pääsyä tiettyihin sisältöihin ja toimintoihin Club Penguin -sivustolla tai tarjoamaan muita tietoja, tuotteita tai palveluja, joita voit pyytää.

  2. Miten käytämme, luovutamme ja tallennamme keräämiämme tietoja

    Kohdassa 1 kuvattujen tarkoitusten lisäksi voimme aktiivisesti kerätä ja käyttää sähköpostiosoitteita ja käyttäjätunnuksia seurataksemme sivuston käyttöä ja varmistaaksemme, että käyttäjät noudattavat sivuston käyttöehtoja. Lisäksi saatamme käyttää sähköpostiosoitetta ja käyttäjätunnusta kieltääksemme käyttäjältä tilapäisesti tai pysyvästi Club Penguin -sivuston käytön, mikäli käyttäjä menettelee sivustolla sopimattomasti. Saatamme myös käyttää sähköpostiosoitteita ja käyttäjätunnuksia antaaksemme vanhemmille mahdollisuuden tarkistaa henkilökohtaiset PII-tiedot, jotka alaikäiset käyttäjät ovat esittäneet Club Penguin verkkosivuilla sekä sivustoa koskevien asioiden tai mahdollisten yksityisyyssuojan muutosten ilmoittamiseen. Me voimme myös käyttää tietoja analysoidaksemme sivuston käyttöä, sekä tarjotaksemme tuotteita, ohjelmia tai palveluja.

    Saatamme luovuttaa tietoja, jos lainsäädäntö niin edellyttää, esimerkiksi vastauksena tuomioistuimen määräykseen tai haasteeseen, tai luovuttaessamme tietoja puolestamme toimiville tietojen käsittelijöille (palveluntarjoajille tai muun ryhmän yrityksille, jotka tarjoavat tukea sivustomme toimintoihin ja jotka eivät käytä tai luovuta tietoja mihinkään muuhun tarkoitukseen). Siinä määrin, kuin laki sallii, voimme myös luovuttaa henkilökohtaisesti tunnistettavia (PII) tietoja vastauksena lainvalvontaviraston tai muun julkisen viraston (kuten koulut tai lasten palvelut) pyyntöön tai jos olemme sitä mieltä, että ilmoittaminen voi estää yllyttämisen rikokseen, helpottaa yleiseen turvallisuuteen liittyvää tutkintaa tai suojata sivustoamme käyttävää lasta, suojata sivustomme turvallisuutta tai koskemattomuutta tai antaa meille mahdollisuuden ryhtyä varotoimiin vastuun välttämiseksi.

    Jos me myymme kaikki tai osan yrityksestämme tai teemme varainsiirron tai olemme muuten mukana sulautumisessa tai liiketoiminnan siirrossa, saatamme siirtää PII-tiedot kolmannelle osapuolelle osana kyseistä liiketoimea siinä määrin, kuin sovellettava laki sallii.

  3. Tiedonkeruu kolmansien osapuolten sivustoille ja sponsoreille

    Me emme salli kolmansien yritysten myydä tai mainostaa käyttäjillemme. Tavoitteemme on välttää tällainen suoramainonta Club Penguinilla.

  4. Turvallisuus

    Henkilökohtaisten tietojesi turvallisuus on meille tärkeää. Olemme ottaneet käyttöön asianmukaiset fyysiset, elektroniset ja liikkeenjohdolliset menettelyt suojaamaan tietoja ja estämään niihin luvattoman pääsyn, ylläpitämään tietoturvaa ja verkossa keräämämme tiedon oikeanlaista käyttöä. Kun annat arkaluontoisia tietoja, kuten luottokorttinumeron tai lähetät jäsenyyslomakkeen, me suojaamme tiedot käyttäen Secure Socket Layer -teknologiaa (SSL).

    Toimimme maailmanlaajuisesti ja voimme siirtää henkilötietosi yksittäisille Walt Disney -yrityksille tai kolmansille osapuolille maailmanlaajuisesti tässä yksityisyyssuojassa kuvattuja tarkoituksia varten. Aina kun siirrämme, varastoimme tai käsittelemme henkilötietojasi, ryhdymme kohtuullisiin toimiin turvataksemme henkilötietojesi suojauksen. Käyttäessämme tai jakaessamme Euroopan unionin alueelta tai Sveitsistä siirrettyjä henkilötietoja noudatamme lisäksi Yhdysvaltain kauppaministeriön määrittämiä Safe Harbor -periaatteita, käytämme Euroopan komission hyväksymiä vakiosopimusehtoja, ryhdymme asianmukaista lainsäädäntöä noudattaen muihin toimiin riittävän tietosuojan varmistamiseksi tai pyydämme suostumuksesi. Sovellamme myös Safe Harbor -periaatteiden sisällöllisiä vaatimuksia siirtäessämme henkilötietoja Australiasta.

  5. Taloudelliset tiedot

    Kuten mainitsimme kohdassa 1, jos alaikäinen rekisteröityjä anoo maksullista jäsenyyttä, liittyminen edellyttää vanhemman täydellisen nimen, sähköpostiosoitteen, luottokortin laskutustiedot sekä postiosoitteen. Tiedot eivät tallennu Club Penguinin toimesta, vaan maksujenkäsittelystä vastaavan yrityksen on kerättävä ja säilytettävä ne Club Penguinille tekemiäsi luottokorttimaksuja ja petosten ehkäisyä varten. Kyseiset tiedot on suojattu asianmukaisilla turvallisuustoimilla, eikä niitä saa käyttää muihin tarkoituksiin. Lisäksi maksujen käsittelyä hoitava yritys on sitoutunut pitämään Club Penguin -sivuston kautta saamansa henkilökohtaiset sekä taloudelliset tiedot luottamuksellisina turvallisesti ja käyttää tietoja vain meidän puolestamme. Rahoituslaitoksemme on noudatettava kaikkia soveltuvia yksityisyyssuojaa koskevia lakeja rahoituspalvelujen tarjoamisessa.

  6. Tietoihin pääsy ja kielto kerätä tai säilyttää tietoja

    Ota yhteyttä meihin kohdan 7 mukaisesti, jos haluat nähdä henkilökohtaisesti tunnistettavat (PII) tiedot, joita olemme keränneet verkossa sinusta tai lapsestasi, mikäli haluat korjata asiavirheitä näissä tiedoissa, pyytää poistamaan tietoja tai pyytää, että emme enää kerää tai säilytä vastaavia tietoja.   Tietojen poistaminen voi johtaa Club Penguin -tilin ja/tai jäsenyyden peruuntumiseen.

    Muista ilmoittaa myös sähköpostiosoite ja puhelinnumero, josta voimme tavoittaa sinut. Taataksemme sinun ja lapsesi yksityisyyden ja tietosuojan, ryhdymme tarvittaviin toimenpiteisiin henkilöllisyytesi varmistamiseksi ennen kuin myönnämme pääsyn keräämiimme ja säilyttämiimme henkilökohtaisiin tietoihin sinusta tai lapsestasi.

  7. Muutokset tähän yksityisyyssuojaan

    Saatamme ajoittain tehdä muutoksia tähän yksityisyyssuojaan ottaessamme käyttöön uusia tekniikoita tai alan käytäntöjä, noudattaaksemme uusia lainsäädännöllisiä vaatimuksia tai muissa tarkoituksissa.   Lähetämme sinulle ilmoituksen, jos nämä muutokset ovat olennaisia ​​ja pyydämme suostumuksesi, mikäli sovellettava lainsäädäntö niin vaatii.

  8. Ota yhteyttä

    Jos sinulla on kysyttävää tai haluat lähettää meille palautetta tästä yksityisyyssuojasta, lähetä sähköpostilla kysymyksesi tai kommenttisi osoitteeseen privacy@clubpenguin.com tai kirjoita meille postiosoitteeseen:

    Club Penguin
    c/o Disney Online Studios Canada Inc.

    Attention Privacy
    Suite 500 - 1628 Dickson Ave.
    Kelowna, British Columbia, V1Y 9X1
    CANADA 

    Voit myös soittaa meille puhelimitse numeroihin +1-877-261-9482 (USA ja Kanada) tai +1-250-469-6380. (Jos olet alle 18-vuotias, tarvitset vanhempasi tai huoltajasi suostumuksen soittaakseesi tähän numeroon.)

    Takaamme, että henkilökohtaisia tietojasi, joita annat ottaessasi meihin yhteyttä edellä mainittuun sähköpostiosoitteeseen, postiosoitteeseen ja puhelinnumeroihin, ei tulla käyttämään mainosmateriaalin lähettämiseen, ellet sitä nimenomaan pyydä.

  9. Lopuksi viesti vanhemmille

    Internet tarjoaa lukuisia mahdollisuuksia lapsille. Neuvosi ja valvontasi ovat tärkeitä varmistaaksesi lapsille turvallisen ja miellyttävän Internet-kokemuksen. Kehotamme sinua tutustumaan GetNetWise.org-sivustoon ja käymään läpi yhdessä lapsesi kanssa osion "Lasten turvallisuus".  Neuvoessasi lastasi vastuulliseen tietojen käyttöön ohjaat hänet lapsille soveltuville sivustoille ja varmistat lapsellesi rikastuttavia verkkokokemuksia.

  10. Voimaantulopäivä

    Edellä esitetyn yksityisyyssuojan voimaantulopäivä on 11 tammikuu 2012, ja se koskee kaikkia Club Penguinilta aiemmin saatuja tietoja. Pidätämme oikeuden muuttaa yksityisyyssuojaa oman harkintamme mukaan. Club Penguinin käyttäjille ilmoitetaan mahdollisista muutoksista julkaisemalla uusi yksityisyyssuoja Club Penguin -sivustolla. Yksityisyyssuojassa tulee olla selvästi merkittynä yksityisyyssuojan muutoksien voimaantulopäivä. Kuten lainsäädäntö edellyttää, emme käytä PII-tietoja tavoilla, jotka poikkeavat olennaisesti tässä yksityisyyssuojassa kuvatuista tavoista, ellemme samalla ilmoita eri käyttötarkoituksesta ja pyydä siihen erillistä lupaa. Jos teemme olennaisia muutoksia näihin menettelytapoihin, ilmoitamme sinulle niistä sähköpostitse tai ilmoituksella verkkosivullamme.

    Club Penguin on lisenssinhaltijana TRUSTe Children's Online Privacy Seal -ohjelmassa. Jos uskot, että emme ole vastanneet tiedusteluusi tai kyselyysi tyydyttävästi, ota yhteyttä TRUSTe-ohjelmaan osoitteessa http://www.truste.org/consumers/watchdog_complaint.php.